A Ferrari ugyan nemrég sokadjára is megkörnyékezte Adrian Newey-t, de a brit sztármérnöknek végül a Red Bull tett visszautasíthatatlan ajánlatot.


Az energiaital-gyártó a Kanadai Nagydíj előtt bejelentette, hogy Newey újabb, több évre szóló szerződést kötött velük, azonban egy kis csavarral: “az új megegyezés keretében Adrian a Red Bull Tecnologies új projektjein dolgozik majd, emellett tanácsadóként, mentorként segíti tovább az Infiniti Red Bull Racinget a Forma-1-es autók fejlesztésében” – áll a közleményben.
Newey tehát visszavonul az aktív F1-es munkától, nagy ellenfele Ross Brawn (Williams/Benetton, McLaren/Ferrari, Red Bull/Mercedes) után a Forma-1 elmúlt két évtizedének másik meghatározó alakja is távozik.
A Red Bull később pontosítja az új projektek mibenlétét, de a paddockban úgy tudják, hogy Newey régi szerelme, az Americas Cup vitorlásverseny hajói, valamint nem F1-es versenyautók, esetleg utcai sportkocsik, sőt talán még repülők fejlesztésén is dolgozik majd az energiaital-gyártó égisze alatt.