Fotó: Europress

Fotó: Europress

Lewis Hamilton (1.): “Hihetetlen érzés egy ilyen nehéz hétvége után a győzelem. Mindenki keményen dolgozik a Mercedesnél, hogy alám tegyenek egy ilyen autót, nekik és a családjuknak ajánlom ezt a sikert. Itt Malajziában még be sem ülsz a kocsiba és máris izzadsz, szerencsére a csapat tökéletesen teljesítette a kiállásokat, a legjobb döntéseket hoztuk, minden hibátlan volt. Igen, halkabbak az autók, de a legtöbb zajt a szél jelenti, és az nem kisebb. De tény, jobban hallom a csapatot most, hogy csendesebb az autó.”

“Nagyon különleges nap ez, sosem voltam itt igazán szerencsés. A tempóm mindig megvolt, de valahogy rosszul alakultak a dolgok. Nyugodtan mondhatom, hogy ez a legjobb autó, amit valaha vezettem. Nagyon büszke vagyok a csapatra és az egész hétvégére, tényleg alig találom a szavakat. Sokat tanultam ma a fogyasztásról és a gumikról, és egy csomó dologról, amiben fejlődhetek. Csak remélni, hogy ugyanúgy folytatódik a bajnokság Bahreinben, ahogy ma befejeztük. A közönség nagyszerű volt, a [malajziai légitársaságot érintő] tragédia után a családoknak ajánlom ezt a győzelmet.”

Nico Rosberg (2.): “Köszönöm a mérnökömnek, nagyon jól dolgoztunk együtt, fantasztikus volt a rajt. Kicsit húzós volt a harmadik kanyarban, mert keresztbe csúsztam, de szerencsére megőriztem a pozíciót. Próbáltam megfogni Lewist, de ma lehetetlen volt. Malajzia büszke lehet a Petronasra, mert mindketten itt állunk a dobogón.”

“Nagyszerű eredmény a mai, nagyon megérdemeltük. Szerettem volna nyerni, de Lewis ma szimplán túl gyors volt. Elemezni kell a versenyemet, hogy kiderüljön, hogyan lehetnék még jobb. A Red Bull nagyszerű munkát végzett, hogy máris magára talált, még mindig ők a mérce ebben a sportban. Bahreinben lendületben kell maradnunk.”

Sebastian Vettel (3.): “Jó verseny volt, bár a rajt nem sikerült túl jól: meglepődtem, amikor Nico megjelent. Úgy éreztem, jól sikerült, de Nico mellett Daniel is jött, ő is megelőzött, de ezt a helyet később visszanyertem. Volt, amikor Nicóval majdnem egy tempót futottunk, de mindig elhúzott. Jó, hogy szereztünk egy második dobogós helyezést, de piszok gyors a Mercedes, bőven van dolgunk, hogy utolérjük őket.”

“A srácok nagyon keményen dolgoznak a csapatnál és a Renault-nál egyaránt. Figyelembe véve, hogy hol tartottunk két hónappal ezelőtt, ez a hétvége nagy lépés volt a jó irányba. Kár, hogy nem ért mindkét autónk célba. Az autó gyors, de sok szempontból dolgozni kell rajta, mert nem olyan jó vezetni. Sokat kell tanulnunk és minél több kört megtennünk, de az is fontos, hogy pontokat gyűjtsünk. Minél hamarabb próbálunk újra a dobogó tetejére állni. Reálisan nézve a harmadik hely volt a maximum számunkra.