A Forma-1 volt orvosa, Gary Harstein blogján időről időre kommentálja a Michael Schumacherről érkező híreket, a laikusok számára is érthető módon vázolja fel a helyzetet és a lehetséges történéseket.
A traumatológus és aneszteziológus szakorvos legutóbbi bejegyzésében elég lehangoló képet festett, világossá tette, hogy egyre minimálisabb az esély, hogy a hétszeres világbajnok még bármilyen formában felépülhet. Hartstein szavaira a német Bildnek reagált Schumacher menedzsere, Sabine Kehm:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress

 

A legutóbbi közleményemben mondottak továbbra is állnak. Továbbra is bízunk benne, hogy Michael meggyógyul és magához tér majd, ezért küzdünk az orvosokkal együtt, akikben teljesen megbízunk.”
Hartstein blogbejegyzésében, majd lejjebb, a hozzászólások között bővebben is foglalkozott azzal, hogy “megbízható forrásai” alapján úgy tudja, tavaly december 29-i síbalesete után a mentés közben súlyos mulasztások történhettek, amik nagyban ronthatták Schumacher kilátásait.
A volt F1-es orvos szerint a 45 éves expilótát nem intubálták azonnal, sőt a mesterséges lélegeztetését még még az első kórházban, Moutiers-ben sem kezdték meg – ahova eleve nem volt érdemes szállítani, ugyanis nem rendelkezik megfelelő idegsebészeti osztállyal -, állítólag a második, Grenoble-ba való szállítása közben kellett leszállni a helikopterrel, hogy elvégezzék ezt. Agysérüléseknél kulcsfontosságú a légzés mielőbbi stabilizálása, ugyanis a sérülés befolyásolhatja a légzést végző izmok működését, az agy oxigénellátása pedig kritikus jelentőségű ilyenkor.

A Bild kétségbe vonja Hartstein értesüléseinek és a forrásainak hitelességét, a lap szerint az orvos “a Forma-1-ben sosem állt közel Michael Schumacherhez” és “sem a családdal, sem az orvosokkal nincs kapcsolata”.

Tudod miért gyűlölik sokan a BMW-seket? Nézd meg a videót és kiderül..

Még nem mondtak le Schumacherről 3