A Williams szerint nem éri hátrányos megkülönböztetés amiatt, hogy a Forma-1-ben gyári csapattal érdekelt gyártótól vásárol motort az idei szezonban. A Williams Renault-ról váltott Mercedes-motorokra 2014-ben, amely egyelőre, a franciák gondjait látva nagyszerű lépésnek tűnik.


Rod Nelson, a Williams tesztelésekért felelős főmérnöke szerint a csapatnak semmilyen hátránya nem származhat abból, hogy csak ügyfél a Mercedesnél. “Nagyon elégedettek vagyunk a Mercedesszel ápolt kapcsolatunkkal” – fogalmazott Nelson.

“Azt akarják, hogy jól szerepeljünk, örülnek, hogy segíthetnek a céljaink elérésében. Még dolgozunk rajta, hogy minden a lehető legsimábban menjen, de nem hiszem, hogy bármilyen módon hátrányosan meg lennénk különböztetve.”

A sokat bírált duplapontos szezonzáróról közben Felipe Massa is elmondta a véleményét. “Őrült dolog, de egyelőre nem tudjuk megítélni a hatását” – mondta Massa. “Lehet, hogy rossz, lehet, hogy jó, attól függ. Ha segít, annak mindenki örül, nem? Ha ezek a dupla pontok éltek volna pár évvel ezelőtt is, most bajnok lennék.”

“Nem biztos, hogy most örülnék, ha így nyertem volna, de ki kell várni, milyen hatása lesz a változtatásnak. Talán érdekes lesz, főleg, ha eleve jó a bajnokság. Ha nem az, akkor tökmindegy, mi van az utolsó versenyen.”