A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams egyike azoknak, akik kifejezetten örülnek az idén életbe lépő új szabályoknak. A tavaly látványosan gyengélkedő alakulat nagy előrelépést remél a teljesen áttervezett autótól, az új Mercedes-motoroktól, valamint a technikai vezérnek megszerzett Pat Symondstól. Tavaly mindössze öt pontot szereztek a kék-fehérek.


“Ekkora szabályváltozás nélkül sokkal nehezebb lenne egyik évről a másikra nagyot fejlődni” – vélekedett Claire Williams. “Nem hiszem, hogy az éllovasok között nagy változás lenne, de ez az év lehetőség azoknak a csapatoknak, akik egy vagy több másodperccel le vannak maradva. Most át tudják szervezni a működésüket, és más oldalról közelíthetnek meg egyes dolgokat.”

“Mi pontosan ezt próbáljuk tenni, minden változást annak rendeltünk alá, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az új szabályokból.”

Williams szerint Felipe Massa is nagy lökést adhat a csapatnak, mindenki azt reméli, hogy vezéregyéniség lesz a brazil pilótából. “Az egyik legmeggyőzőbb dolog volt Felipével kapcsolatban, hogy amint elkezdtünk tárgyalni vele, rögtön látszott rajta az elszánt segíteni akarás, az akarat, hogy jobb legyen a csapat teljesítménye. Mi pontosan ezt akartuk, úgyhogy igen, a pályán és a gyárban is számítunk a segítségére.”

“Ő nem olyan, aki csak a versenypályán kerül elő, szerves része egy csapatnak. Olyan figura, aki szeret elmerülni a dolgokban, aki nem bánja, ha piszkos lesz a keze – és az ilyen pilótákat imádjuk a Williamsnél.”