Az Amerikai Nagydíj egyik legkellemesebb meglepetése egészen biztosan Valtteri Bottas nyolcadik helye volt. A finn újonc életében először szerzett pontokat, rögtön négyszer annyit, mint amennyit a Williamsnek az első 17 versenyen sikerült összehoznia. Bottas szerint az FW35-ös módosított kipufogója (a Coanda-kipufogóról lemondott az istálló) különösen jól működött az austini pályán.

F1: Nagyon járt ez a négy pont az újoncnak 1
F1: Nagyon járt ez a négy pont az újoncnak 2

F1: Nagyon járt ez a négy pont az újoncnak

F1: Nagyon járt ez a négy pont az újoncnak

F1: Nagyon járt ez a négy pont az újoncnak 4
Fotó megosztása:
F1: Nagyon járt ez a négy pont az újoncnak 5


“Nagyon örülök, hogy a csapat végre velem is szerzett pontokat, ráadásul rögtön négyet” – lelkendezett Bottas. “Tényleg nagyon jó munkát végeztünk ma, a stratégia, a rajt, a bokszkiállásunk, minden nagyon rendben volt. Őszintén úgy érzem, hogy ezt az eredményt megérdemeltük.”

“Mindent jól csináltunk, különösen a gumikkal hoztunk jó döntéseket. Nagyon jól kezeltük őket, az időmérőn és a versenyen is. A srácoktól nagyon jó utasításokat kaptam azzal kapcsolatban, hogyan kezeljem a gumikat, nyomhatom-e keményebben vagy nem, nagyon jó volt érezni ezt a támogatást.”

“Ez a nyolcadik hely közelebb van a céljaimhoz, és ahhoz is, amit közösen szeretnénk elérni. Természetesen szeretnénk még előrébb lenni, de azt hiszem, most így is nagyon elégedettnek kell lennünk.”