Vasárnap derült ki, hogy Kimi Räikkönen az előrehozott gerincműtéte miatt már nem indul a 2013-as szezon utolsó két futamán, idő előtt lelép a Lotustól.
Logikus lett volna, ha azonnal bejelentik, hogy a tartalékos, a tavalyi GP2-bajnok Davide Valsecchi kapja az autót Austinban és Interlagosban, de ez nem történt meg. Természetesen rögtön felmerült, hogy a Lotus jövő évi jelöltjei közül próbálnak meg valakit beültetni, és így is történt.
F1: Hülkenberg nemet mondott a Lotusnak 1
F1: Hülkenberg nemet mondott a Lotusnak 2

F1: Hülkenberg nemet mondott a Lotusnak

F1: Hülkenberg nemet mondott a Lotusnak

F1: Hülkenberg nemet mondott a Lotusnak 5
F1: Hülkenberg nemet mondott a Lotusnak 6
Fotó megosztása:
F1: Hülkenberg nemet mondott a Lotusnak 7


Az enstone-i alakulat központjában a napokban megfordulta a Williamstől 2014-re ejtett Pastor Maldonado és a sauberes Nico Hülkenberg is, a német pilótával üléspróbát is végeztek, de menedzsere azt mondja, nem fog átülni.
“Kaptunk egy ajánlatot a Lotustól, megtárgyaltuk, és úgy döntöttünk, hogy Nico az utolsó két versenyre is a Saubernél marad” – nyilatkozta Werner Heinz a Bildnek.
Egyesek úgy tudják, Hülkenberg maradása mögött az áll, hogy a Sauber gyorsan rendezte a fizetését – az ehhez szükséges pénz pedig egyenesen a motorszállító partnertől, a Ferraritól érkezett, Maranellóban ugyanis megijedtek a lehetőségtől, hogy a nagy formában lévő német a konstruktőri versenyben még rájuk nézve veszélyes Lotusba ül.
Míg az azonnali pótlásra újra esélyesebb Valsecchi, a 2014-es végleges Räikkönen-utód kérdése nyitott, nyitottabb, mint eddig hihettük. A Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez négy jelöltről beszél:
“Négy jelölttel tárgyalunk 2014-ről, köztük Nico Hülkenberggel és Pastor Maldonadóval. Belső döntés lesz” – idézte a Die Welt a luxemburgi üzletembert.
A Lotus továbbra is vár a nyár óta ígérgető új befektető, a Quantum Motorsport pénzére. Ha az megjön, Hülkenberg a favorit, de úgy tűnik, Enstone-ban továbbra sem bíznak ebben annyira, ezért a PDVSA tízmillióival házaló Maldonado is nagy esélyes. Lopez emlékeztetett arra, hogy a venezuelait hiba lenne egyszerű fizetős pilótának tekinteni: “Maldonado nyert már futamot, ezt a tényt nem szabad figyelmen kívül hagyni.”