Nico Hülkenberg az indiai időmérőn hetedik lett, a német azonban nem lehet túlságosan boldog. Megelőzte ugyan Fernando Alonsót és a két McLarent, ám ők nem lágy, hanem közepes gumival mentek ki a pályára.

F1: Hülkenberg a McLarenre irigykedik 1
F1: Hülkenberg a McLarenre irigykedik 2

F1: Hülkenberg a McLarenre irigykedik

F1: Hülkenberg a McLarenre irigykedik

F1: Hülkenberg a McLarenre irigykedik 4
Fotó megosztása:
F1: Hülkenberg a McLarenre irigykedik 5


“Nem volt egy bombasztikus időmérő” – mondta Hülkenberg. “Már a Q1 is nehéz volt, az első szett lággyal két kört kellett mennem, mert az első nem volt elég. Ez egy kicsit befolyásolta a Q2-t is, elsőre a közepessel kellett mennem, de végül bejutottunk a Q3-ba.”

“A McLaren taktikája jobbnak tűnik, a közepes keverék biztosan tartósabb lesz. A lágyak elég gyorsan kopnak, de jó esélyünk volt egy jó rajthelyre, ki akartuk használni. A hetedik hely rendben van, jelenleg a maximumot jelenti számunkra. Ennél többet nem remélhettünk. Holnap is a McLarennel csatázunk majd, remélem, azért magam mögött tudom tartani őket.”

Esteban Gutierrez nem jutott túl a Q2-n, ráadásul meg is ütötte magát. “A gyors körömben hibáztam, túl keményen mentem rá a kerékvetőre” – magyarázta a 16. helyről induló mexikói. “Ez megzavart, a nyakamat is nagyon megütöttem, gondoskodnom kell róla, hogy holnapra rendbejöjjek.”