A Forma-1-es versenyhétvégék állandó betétrendezvényének számító Porsche Supercup bajnoki éllovasa, Sean Edwards egy tesztbalesetben életét veszítette.
A 26 éves pilóta az ausztráliai Queensland Raceway pályán egy privát teszten vett részt, utasként, instruktori/mentori szerepben ült a balesetet szenvedett autóban, amelyet egy 20 éves ifjonc vezetett. Ő túlélte a bukást, de két óráig tartott, mire sikerült kiszabadítani a roncsokból.
Edwards korábban kipróbálta magát a formaautózásban, a brit Formula Renault bajnokságban is versenyzett, de hamar a GT-versenyzés felé fordult. 
A Porsche Supercupban 2008 óta vett részt, az idei évben ért a csúcsra. Amellett, hogy Bernd Schneider, Jeroen Bleekemolen és Nicki Thiim csapattársaként megnyerte a WEC Nürburgringi 24 órás futamát, a Porsche-kupát is vezette, az utolsó, az Abu-Dzabi Nagydíjhoz tartozó forduló előtt 18 pontos előnnyel volt a bajnoki favorit.
Az angol pilóta apja, Guy Edwards, F1-es versenyző volt – arról ismert, hogy ő volt, aki 1976-ban kimentette az égő Ferrariból a Nürburgringen súlyos balesetet szenvedett Niki Laudát. A 76-os Forma-1-es szezont feldolgozó, szeptemberben bemutatott Hajsza a győzelemért (Rush) című filmben az ifjabb Edwards szerepelt is, édesapját játszotta.