Csodálatos születésnapi ajándékot kapott csapatától az alapító Peter Sauber Japánban. A hetvenedik születésnapját éppen vasárnap ünneplő Sauber dupla pontszerzésnek örülhetett, ami azt jelenti, hogy életében először Esteban Gutierrez is befért az első tízbe. A fiatal mexikói rögtön hetedik lett.

“Nagy elégedettséget érzek most” – jelentette ki Gutierrez. “Nagyon sok munka van ebben a pontszerzésben, nem volt egyszerű eljutni idáig. Az elmúlt néhány versenyen rengeteget fejlődtünk, mindig azt mondtam, hogy optimistának kell maradnunk, és akkor jönni fog az eredmény.”

“Az utolsó néhány kör kemény volt Rosberggel a sarkamban, de összességében remek versenyen vagyunk túl. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, mindenki remek munkát végzett ma.”

Nico Hülkenberg szokás szerint ismét brillírozott, a német sokáig a negyedik volt, de a verseny vége felé Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is megelőzte. “Mindent megtettünk ma, amit tudtunk” – értékelt a német. “Meglepett, hogy milyen gyors az autó, sokáig magam mögött tudtam tartani a két Ferrarit, ami szerintem kissé felbosszantotta őket.”

“A második kiállásnál kockáztattunk, korábban álltam ki, hogy nyerjünk néhány pozíciót, így viszont a végén képtelen voltam tovább védekezni. Kicsit bosszantó az utolsó körökben két pozíciót bukni, de a hatodik és hetedik hely így is remek eredmény, és remélhetőleg szép ajándék Peter Sauber számára. Úgy érzem, Indiában is pontokért küzdhetünk két hét múlva.”

A Sauber a konstruktőri versenyben egyre közelebb van a Force Indiához, amely a szezon elején még abban bízott, hogy a McLarent megelőzve ötödik lehet, most már azonban a hatodik helyért is aggódnia kell. Amennyiben a Sauber lendülete kitart, megelőzheti a Német Nagydíj óta látványosan eredménytelen Force Indiát, amely dollármilliókat jelentene pénzdíjban. Ez azért különösen érdekes, mert az általában jól értesült Eddie Jordan szerint Hülkenberg jövőre visszamegy a Force Indiához, míg a Lotus Felipe Massát igazolja le. Martin Brundle is úgy tudja, hogy Hülkenberg már aláírt egy “másik” csapathoz, az érintett viszont azt mondja, hogy egyelőre nincs végleges szerződése, ellenben több opció közül is választhat. A következő néhány hét ad választ minden kérdésre.