Nico Hülkenberg a szuzukai időmérőn is mindent kipréselt a Sauberből, a lotusos állásra hajtó német a hetedik helyet szerezte meg. “Tudtuk, hogy eljuthatunk ma a Q3-ig, de a hetedik hely kellemes meglepetés” – mondta Hülkenberg. “Nagyon szoros volt, minden apróságnak a helyére kellett kerülnie, és ezt szerintem jól megoldottuk.”

“Tegnaphoz képest változott a szélirány, az egyenesekben hátulról fújt, és ez sokat segített: az első szektorban így szembeszél volt, ami nagy leszorítóerőt generált. Jó móka volt összerakni egy remek kört a Q3-ban, a versenyen egyértelműen pontokra hajtunk.”

Esteban Gutierreznek nem volt ilyen jó napja, csak 14. lett, és egyszer még az autója is lángra kapott a garázsban. “Belobbant a benzingőz” – nyilatkozta Tom McCullough, a Sauber vezető versenymérnöke. “Nagyon kevés üzemanyagról volt szó, egy szellőztető vagy egy konnektor okozhatta a tüzet. Az autó nem sérült meg, csak a körülötte lévő levegőben volt égés.”

“Csak két tizeddel voltam lassabb Nicónál a Q2-ben. Most jártam először ezen a pályán, mindent megpróbáltam” – fogalmazott a mexikói.

A Sauber egy 20 ezer eurós (hatmillió forintos) büntetést is begyűjtött szombaton, mert Hülkenbergnek egy téves rádióüzenet küldtek a harmadik szabadedzésen. A német emiatt feltartotta a marussiás Max Chiltont, őt magát az üzenet tartalmára tekintettel nem büntették. A Sauber rádión azt mondta Hülkenbergnek, hogy Chilton hűtőkörön van, holott gyors körre készült.