Mivel Nico Hülkenberg jövőre valószínűleg a Lotusnál, esetleg a McLarennél folytatja a pályafutását, a Sauber egyelőre keresi a 2014-ben bemutatkozó orosz újonc, Szergej Szirotkin leendő csapattársát.
Nehezen elképzelhető, hogy az alig 18 éves Szirotkin mellett megtartanák az idén bemutatkozott, mindössze 22 éves Esteban Gutierrezt, és ugyanígy a tapasztalatlanság vághatja el a marussiás Jules Bianchi útját is, a Saubernek veterán kell. 


A Ferraritól távozó Felipe Massa jó jelöltnek tűnhet, tapasztalt, gyors is tud lenni, és Bernie Ecclestone számára fontos, hogy legalább egy brazil legyen az F1-ben. A német Auto Motor und Sport friss híre szerint azonban Massát ferraris elődje, honfitársa, Rubens Barrichello buktathatja el, a veterán ugyanis két számjegyű milliós szponzori csomaggal kopogtat a Saubernél.
A 41 éves Barrichello 2011 végén távozott a Forma-1-ből, amikor a Williams nem hosszabbított vele. A brazil pilóta a Forma-1 történetének legtapasztaltabbja, 1993-ban indult pályafutása alatt 322 futamon indult a Jordan, a Stewart, a Ferrari, a Honda, a Brawn és végül a Williams színeiben, Massához hasonlóan 11 futamot nyert. 
Tavaly az amerikai IndyCarban töltött egy évet, idén a brazil Globo TV-vel utazik az F1-es versenyekre szakkommentátorként.
“Csak a nyakamat kellene egy kicsit formába hozni, ha az megvan, azonnal képes lennék versenyezni” – mondta Barrichello.