Hétvégén a Szingapúri Nagydíjjal folytatódik a világbajnokság, amely egyben Valtteri Bottas első fellépése is lesz a helyszínen. “Az alacsonyabb kategóriában sem vezettem még Szingapúrban, és ez volt az egyik olyan pálya, ahol a pénteki szabadedzéseken sem kaptam lehetőséget tavaly” – nyilatkozta a Williams finn versenyzője. “Ez most egy új kihívás lesz számomra, de alig várom!”

“Rengeteget dolgozom majd a szimulátorban a hétvége előtt, hogy hozzászokjak a vonalvezetéshez. Sok a kanyar, ráadásul igen gyorsan következnek egymás után. Általában gyorsan tanulom az új pályákat, ezt az idén már Montrealban is sikerült bizonyítanom, gyorsan felveszem a tempót. Különleges hangulatot teremt, hogy a versenyt éjszaka rendezik, de mindent ugyanúgy csinálok majd, ahogy szoktam. Még az európai időt is tartjuk, csak a sisakvédő fóliákat cseréljük le az eltérő fényviszonyok miatt.”

Pastor Maldonado szerint a szingapúri különleges helyszín. “Rengeteg a kanyar, és sokszor kell kemény féktávokat vennünk” – magyarázta a venezuelai. “Ez egy nagy teszt lesz a gumiknak, mert sok üzemanyagot is cipelnünk kell magunkkal. Ez főleg az első etapban jelent majd nagy kihívást, fontos lesz, hogy a verseny elején kíméljük a gumikat.”

“A stratégia is nagy szerepet játszik, sokat fogunk beszélgetni a mérnökeimmel arról, hogyan hozzuk ki a legtöbbet ebből a versenyből. Külön nehézség, hogy a sajátos klíma miatt nagyon meleg van az autóban. Tavaly nagyon erős időmérőt produkáltam itt, második lettem, szóval úgy érzem, ez a vonalvezetés kedvez nekem.”