Jenson Button jó 13 évvel ezelőtt, 2000-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, így közvetlen közelről nézte végig, ahogy Michael Schumacher és a Ferrari fél évtizeden át dominált a sportágban. 
Ma egy másik német, Sebastian Vettel tűnik schumacheri szinten megfoghatatlannak, a Red Bull-pilóta hamarosan négyszeres bajnok lehet, de Button úgy véli, a két korszak közül mindenképp a mai a jobb, messze nem olyan unalmas, mint Schumi évei.
“Más ez, mint amire Michael korszakából emlékszem. A Red Bull három címet nyert már sorozatban, és azt hiszem, hamarosan meglesz a negyedik is, azonban a verseny manapság sokkal élvezetesebb, több az akció, és sok különböző pilóta nyer futamokat. A tetejébe négy csapat képes versenyt nyerni – vagy remélhetőleg jövőre már öt, ha magunkat is ide számítom” ? mondta a McLaren-pilóta.
“Szóval most nincs meg az az érzés, nincs az minden év kezdetén, hogy na, Sebastian megint nyerni fog. Most kezdetben mindenki győzelmi esélyesként indul, küzd, egyszerűen csak a Red Bull egyre erősebbé válik az idény folyamán, vagy esetleg mi, a többiek nem tudjuk tartani a lépést velük.”
A 2009-es bajnok azért reméli, hogy a 2014-es nagy szabályváltozások, az új erőforrások egy kicsit megbolygatják majd az erőviszonyokat:
“Az új szabályok miatt érdekes lehet majd az év. Lehet, hogy (a Red Bull-tervező) Newey-val eltalálják, de az is lehetséges, hogy alaposan mellényúlnak. Volt már ilyen vele, azért nem volt minden évben tökéletes. Majd meglátjuk! Mindenesetre mindenki izgatottan várja a jövő évet, az új kihívást. Szerintem Sebastian és a Red Bull nem fog megint tarolni.”
Button szintén csak reméli, hogy Belgium és Monza után a következő futamon, a teljesen más jellegű szingapúri versenyen a Red Bull nem lesz olyan erős.
“Az élmezőny csapatai eléggé hullámzóan teljesítettek mostanában, kivéve a Red Bullt, ők lazán aláztak. Úgy tűnik, mostanra a régi gyenge pontjukat, az alacsony leszorítóerős beállítást is kijavították, nagyon jól mentek az elmúlt futamokon. A következő versenyen viszont nagy leszorítóerő kell, talán más lesz a kép, és lesz min izgulni. De egyelőre nagyon erősnek tűnnek.”
 
A szerződéshosszabbításra készülő McLaren-pilóta az Olasz Nagydíjra is kitért, amelyen a csapat jubileumi, 50. évfordulós ünnepi hétvégéjén egy 10. helyet tudott hozni:
“Továbbra is élvezem a versenyzést, de az bánt, amikor az autóból kiszállva szembesülök vele, hogy milyen távol vagyunk az élmenőktől. Az utolsó 15 monzai kör pedig kész kínszenvedés volt (miután kockásra fékezte az egyik elsőt – a szerk.). Az egész testben megjelenik egy rázkódó érzés, egy ideig még élvezetes is, aztán már nem az, mert jön a fejfájás is. Nagyon keményen megküzdöttem azért az egy pontért, az egyik legnehezebben megszerzett egy pontom volt.”