F1: Vettel még nem gondolhat a bajnoki címre 2

Sebastian Vettel már most is elég jó helyzetben van a 2013-as bajnokságban, Fernando Alonso előtt 46, Lewis Hamilton előtt 58 ponttal vezet, így ha most be tud még zsebelni egy-két győzelmet vagy dobogós helyezést, gyakorlatilag el is döntheti az idei küzdelmet.
Az utolsó európai verseny, az Olasz Nagydíj előtt azonban továbbra sem hajlandó erre gondolni, nem szeretné, ha a végső cél foglalná le, amikor az egyes versenyek eredményére kell gondolnia.
“Úgy gondolom, hogy továbbra is az egyes futamokra kellene koncentrálni, és nem foglalkozni a külső dolgokkal. Azt hiszem, a korábbi évek igazolták már, hogy elég önmagunkkal foglalkozni, akár jó, akár nehezebb helyzetben vagyunk. Nagy a kísértés, könnyű szétesni, ha az ember a kevésbé fontos dolgokra figyel” – mondta.
“Igyekszem nem foglalkozni egy konkrét vagy akár több üldözővel, egyszerűen csak teszem a dolgomat, igyekszem a maximumot hozni. Ha az sikerül, akkor jó esélyem lesz a címvédésre is.” 
Vettel emellett egyelőre nem is látja elég nagynak az előnyt ahhoz, hogy a bajnoki címet a kezében érezhesse:
“Próbálok nem foglalkozni a pontokkal. Keményen megdolgoztunk azért, hogy idáig jussunk. Nyilván nem cserélnék mással, és az is biztos, hogy mások szívesen cserélnének velem, de sok futam van még, sok pontot lehet szerezni, a bolond is láthatja, hogy még többet lehet gyűjteni, mint amekkora előnyöm van jelenleg. Így állok ehhez, helytelen lenne másképp nézni a helyzetet.”