Kissé zokon vette Ron Dennis, hogy miután gyerekkora óta támogatta a McLarennel együtt Lewis Hamilton karrierjét, az angol átigazolt a Mercedeshez. Hamilton döntése után hűvössé vált a viszony, nem nagyon beszéltek egymással, de a héten Dennis már jelezte, hogy Hamilton mindig a McLaren család tagja marad.

“Tavaly nem is akartam igazán komolyan megakadályozni, hogy új kihívásokat keressen a Mercedesnél” – mondta Dennis. “Ez talán szükséges része volt annak a folyamatnak, hogy érettebbé váljon. Mindig szívesen fogok visszaemlékezni az együtt töltött időkre, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a McLaren vezérigazgatója és csapatfőnöke voltam, amikor 2008-ban világbajnok lett.”

A Dennis-féle nyilatkozattal persze szembesítették Hamiltont Monzában, aki megerősítette, hogy “jót beszélgetett” telefonon korábbi főnökével. “Körülbelül egy órát beszéltünk” – fogalmazott Hamilton. “Nagyon jó kis beszélgetés volt, nem hiszem, hogy lenne it bármilyen személyes ellentét. Nagy szerepet játszott az életemben, szerintem fontos, hogy kapcsolatban maradjunk.”