Red Bull: Még nem vagyunk bajnokok! 2
Sebastian Vettel a Red Bull elvileg egyik gyenge pályájának számító spában ellentmondást nem tűrően győzött múlt vasárnap, ezzel a háromszoros bajnok címvédő tovább növelte az előnyét a pontversenyben. 
A német nyolc futammal a vége előtt 46 ponttal vezet a legközelebbi üldöző, Fernando Alonso előtt, a csapat a konstruktőriben pedig már egészen befoghatatlannak tűnik (Red Bull – 312 p, Mercedes – 235 p, Ferrari – 218 p).
A fentiek ellenére a csapatfőnök, Christian Horner a korábbi évekhez hasonlóan nagyon óvatosan nyilatkozik a hajrá előtt.
“Nagyon-nagyon hosszú még az év. Jó dolog győzelemmel kezdeni a második félidőt, de ahogy látjuk, az erőviszonyok versenyről versenyre, pályáról pályára változnak, és nagyon sok van még hátra. A vasárnapi győzelem kimondottan domináns volt, ami még minket is meglepett. A Belga és az Olasz Nagydíjat előzetesen az Achilles-sarkunknak véltük, hagyományosan nem vagyunk erősek ezeken a pályákon, szóval Sebastian mostani teljesítménye nagy öröm.”  
 
“Úgy gondolom, Sebastian igazán magabiztos és ragyogó formában versenyez most, de a dolgok gyorsan változhatnak, ahogy tavaly is láttuk. Tavaly Sebnek sikerült fordítani Fernando ellenében. De sok verseny van még hátra, így a hozzáállásunk most is az, hogy haladjunk lépésről lépésre, az adott hétvégén próbáljuk meg hozni a maximumot.”
“Semmi sem lehetetlen. Egy győzelem 25 pontot ér, pár kiesés, míg valakinek összejön egy jó sorozat, és máris hátrányba kerülhetünk. Sikerült jó helyzetbe hozni magunkat, de Spa után most csak Monzára koncentrálunk, utána pedig a tengerentúli futamokra, szépen lépésről lépésre.”