Ahogy a mezőnyből rengetegen, úgy az idén nem túl versenyképes Williams pilótái is imádják a spái versenypályát. Noha a csapattól ebben a szezonban a rendszeres pontszerzés sem várható el, Pastor Maldonado bízik benne, hogy ismét összejön a bravúr.

“Spa az egyik kedvenc pályám, egyrészt a múltja miatt, másrészt mert oltári jó vezetni rajta” – mondta a venezuelai. “Nagyon technikás és gyors pálya, sokféle kanyarral: van emelkedő, lejtő, nagyon lassú, közepes és gyors, valamint hosszú és rövid kanyar is, ez a szezon legösszetettebb pályája. Versenyzőnek és a technikának sem könnyű. A híres Eau Rouge-on átmenve hatalmas a nyomás a testünkön, ezt igazán az időmérőn érezni, amikor megpróbálunk mindent kipréselni az autóból.”

“Az időjárás változékony lehet, és mivel ez egy hosszú, hétkilométeres pálya, arra is van esély, hogy az egyik része vizes, a következő szektor pedig száraz. Két évvel ezelőtt itt szereztem első F1-es pontjaimat, remélhetőleg az idén is sikerül a pontszerzők között célba érni.”

Valtteri Bottas 2007-ben versenyzett először Spában, a Forma-Renault sorozatban. “És azonnal bele is szerettem a pályába” – fogalmazott a finn. “Nagyon gyors és hullámzó, igazi adrenalinbomba az egész. A sokféle kanyar miatt nehéz jól beállítani az autót, de az edzéseken próbálunk majd minél több adatot összegyűjteni a pályáról. A szünetben jól kipihentem magam, de már alig várom, hogy visszaüljek az autóba. Az utóbbi futamokon már javult a versenytempónk, jó irányba megyünk, egy újabb pontszerzés nagy lendületet adhatna az idény második felére.”

A Marussiától szerzett új technikai igazgató, Pat Symonds munkába állt a Williamsnél, de a csapat nem vár azonnali megváltást tőle. A Mike Coughlant váltó Symonds munkája legkorábban a 2014-es idényre érhet be. A Williams közben azt is bejelentette, hogy az idei vesszőfutás ellenére nincs gond a következő szezonnal, “komoly költségvetés” áll a csapat rendelkezésére.