Valtteri Bottas nem a legjobbkor mutatkozott be a Forma-1-ben, a finn pilótának sikerült kifognia az utóbbi évek legversenyképtelenebb Williamsét. Eltelt az idény fele, de eddig összesen egyetlen pontot kapart össze a gárda, ami azért jól mutatja, hogy milyen környezetben kéne eredményesnek lennie a finn versenyzőnek.

Jó esély van rá, hogy a csapat másik pilótája, Pastor Maldonado marad jövőre is, a Williams azonban éppen nemrég kötött együttműködést a GP2-es Russian Time-mal, ami erősen arra utal, hogy a venezuelai orosz csapattársat kap jövőre. Mika Häkkinen, aki komoly szerepet vállal Bottas menedzselésében, már keményen dolgozik a megoldáson.

“Megfeszített munkával dolgozunk azon, hogy Valtteri számára megtaláljuk a létező legjobb megoldást” – mondta Häkkinen. “Szerintem lenyűgöző teljesítményt nyújtott eddig a szezonban, és végső soron jó kezekben van.”

Bottas úgy véli, hogy a Williams formája miatt eddig nem tudta megmutatni, mire képes. “Az biztos, hogy a mostani autónk nincs igazán a segítségemre” – vélekedett a 23 éves versenyző. “Ha rendszeresen az első tízben tudnánk küzdeni, az talán még többet ki tudna hozni belőlem. Ezzel együtt úgy érzem, hogy a szezon első fele nem sikerült rosszul számomra.”

Bottas a kanadai időmérőn a harmadik helyet szerezte meg.