Best of the rest – vagyis a Mercedes és a Red Bull pilótáin kívül Paul di Resta volt mezőny legjobbja, a skót az ötödik helyet szerezte meg a számára hazai pályának számító silverstone-i időmérőn. Ezúttal nem volt semmilyen bosszantó taktikai hiba, di Resta nyomhatta, ahogy a csövön kifért.

“Ahogy kell, az év legjobb teljesítményét itt nyújtottuk” – mondta di Resta. “A Q3 nagyon jól sikerült, csak a Mercedes és a Red Bull vert meg minket. Azért a versenyen a többiekkel is számolnunk kell.”

“Az utolsó két időmérőm nem sült el jól, megvannak ennek az okai. Most viszont, egy nagy leszorítóerőt kívánó pályán megmutattuk, hogy mit érhetünk el. Holnap mindent megpróbálunk, de van néhány gyors autó a környékünkön. Ugyanakkor mi is bizonyítottuk már, hogy gyors autónk van.”

“Ha a gumikkal jól bánunk holnap, jó esélyünk van a dobogóra. Ehhez az kéne, hogy egy jó rajt után tiszta pálya legyen előttünk. Még soha nem értem itt célba, remélem, most sikerül – és többet megyek a tavalyi három kanyarnál is.”

Nem sokkal maradt el di Restától Adrian Sutil sem, a német a hetedik helyet szerezte meg. “Nagyszerű eredményt értünk el ma” – így a német. “Reggel még nem volt egyszerű vezetni az autót, az elvégzett módosítások segítettek. Ha ma este is mindent jól csinálunk, jó versenyünk lehet, bár a gumik még okozhatnak meglepetéseket. Egyik gumival sem tettem meg tíz körnél többet, de legalább mindkét keveréken jól mentem. Rugalmasnak kell lennünk stratégiailag, a verseny alakulásának megfelelő döntéseket kell hoznunk.”