Bár a Williams autója idén teljesen versenyképtelen, az újonc Valtteri Bottas nagyot villantott a Kanadai Nagydíj esős időmérőjén elért 3. helyével. A futamon aztán gyorsan visszaesett, a csapat megint pont nélkül zárta a hétvégét, de a finnt így is sokan méltatták, többek között az alapító-főnök, Sir Frank is.
“Egyértelműen nagyon jól kezeli az autót, ez pedig alapvető fontosságú az F1-ben. Emellett nagyon csendes, azaz nem beszél sokat. Ha pedig nem beszél sokat, akkor képes hallgatni, márpedig nagyon hasznos tanácsokat hallhat nálunk” – mondta.
A csapat napi ügyeit irányító lánya, a helyettes csapatfőnök Claire Williams Montrealban azt nyilatkozta, hogy ha így teljesít, örömmel megtartják Bottast későbbre is. A finn is ezt szeretné.
“Naná, ez jól hangzik! Reméljük, hogy így lesz. De pillanatnyilag nincs sok értelme a szerződésen gondolkodni. Pillanatnyilag azzal teszem a legjobbat, ha egyszerűen a versenyzésre koncentrálok és a maximumot nyújtom. A dolgok aztán majd alakulnak, ahogy szeretnénk” – reagált.
“Úgy gondolom, Kanada jó alkalom volt számomra, hogy megmutassam, mit tudok. Remélem, hogy bizonyítottam, hogy helyem van itt.”
Bottas emellett abban is bízik, hogy az idény későbbi szakaszában az időmérős villantásnál többre is képesek lesznek még:
“Hiszem, hogy a futamokon is eljuthatunk a top10-be. Nekünk is vannak olyan erőforrásaink, mint a többieknek.  Az autó hibáival való szembesülés pedig hasznos is, hiszen ez viszi előre a fejlesztést, és remélhetőleg segít majd beérni őket.”