2012-ben a Forma-1-es csapatok nem tudtak megegyezni a hagyományos évenkénti ifjoncteszt helyszínéről, így végül három különböző helyszínen – Silverstone, Magny-Cours és Abu-Dzabi -, három különböző időpontban – július, szeptember, november – vezettek a fiatal tehetségek.
Úgy tűnik, idén nem lesz hasonló kutyakomédia, a német Auto Motor und Sport legalábbis úgy tudja, most sikerült közös nevezőre jutnia a 11 csapatnak. 
 
A szaklap értesülése szerint ezúttal csak Silverstone lesz a helyszín, igaz, nem közvetlenül a Brit Nagydíj környékén, hanem a Német és a Magyar nagydíj közötti szünetben, július 17-19. között küldik pályára az ifjoncokat.
A fentiek mellett a csapatok a 2014-es felkészülési időszakról is tárgyalnak, hiszen nem titok, hogy az új, turbós V6-os motorok kipróbálását szeretnék minél előbb megejteni – írja az Autosport.
Egyelőre nincs hivatalos terv, de lehetséges, hogy a szokásos februári kezdés helyett jövőre már január végén is tartanának egy tesztet a spanyolországi Jerezben, mielőtt aztán valamelyik melegebb, kiszámíthatóbb időjárású közel-keleti pályán folytatnák a munkát.
A szabályok pillanatnyilag nem engedik a januári tesztelést, a dolgot még a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) is egyeztetik az F1-esek.
A januári kezdés azt jelenti, hogy két-három héttel korábban el kell készülni az úja autóval, ami igen komoly kihívás, azonban sem pénzügyileg, sem a munkaszervezés szempontjából nem érné meg a 2013-as modellre épülő átmeneti autót kiküldeni januárban.