Míg a legtöbb csapat már a február 5-én kezdődő első, jerezi téli teszten pályára küldi 2013-as autóját, a Williams még a tavalyi modellel kezdi a felkészülési időszakot, az FW35-ös csak Barcelonában, február 19-én érkezik majd.
A csapatnál tartalékosból idénre versenyzővé előléptetett Valtteri Bottas azt mondja, a késés egyáltalán nem jelent problémát.
“Mindig is úgy terveztük, hogy a tavalyi autót használjuk az első teszten. Sok új alkatrészt kipróbálunk rajta, de elsősorban az idei új Pirelli gumikkal akarunk ismerkedni. Mások lesznek, mint a tavalyiak, az pedig csak a teszten derül ki, mennyire” – mondta a Turun Sanomatnak.
Bottas azt is elmondta, hogy nem Bruno Senna tavaly versenymérnökével dolgozik majd, új embert léptettek elő vele együtt. A 22 éves pilótát Jonathan Eddolls segíti, aki korábban adatelemzőként dolgozott a csapatnál. “Nagyon intelligens fiatal srác, tavaly az utolsó szabadedzéseken már együtt dolgoztunk” – mondta róla.
A pilóta új trénert is kap, a 32 éves tízpróbázó, Jaakko Ojaniemit. A Turun Sanomat egy másik finn F1-es edzőről is ír: a lap úgy tudja, hogy Lewis Hamilton szerette volna magával vinni a Mercedeshez a 2011 óta vele dolgozó Antti Vierulát, de ő a McLarennél maradt, és Sergio Perez trénere lesz az idei évtől.