A Forma-1-ben 1997-től dolgozó, 2005-tól a vezető orvosi posztot betöltő Gary Hartstein a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt közölte Twitteren, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem hosszabbított vele szerződést 2013-ra.
A belgiumi illetőségű amerikai orvos váratlan ejtése nem tetszett a pilótáknak, “szakszervezetük”, a GPDA elnöki posztját betöltő Pedro de la Rosa azt mondta, ragaszkodnak Hartsteinhez, utánajárnak az ügynek az FIA-nál. Nagyon úgy tűnik, hogy nem jártak sikerrel, ugyanis a svájci Speed Week értesülése szerint a felügyelőszervezet mostanra le is szerződtette az utódot, igaz, a név egyelőre nem ismert.
A Twitteren az utóbbi évben igen aktív, gyakran nagyon egyenes és kritikus üzeneteket is posztoló Hartstein egy decemberi megszólalásában arra utalt, hogy nem épp tisztességes eljárás keretében küldték el.
“Lehet, hogy hadjáratot indítok, válaszokat akarok; vagy visszakapom a nyomorult munkámat, vagy legalább a világ elé tárhatom, hogy mi is folyik az FIA orvosi részlegénél!” – írta.