A Williams 2013-ra is megtartotta a tavaly futamgyőzelemig jutó Pastor Maldonadót, de Bruno Sennának búcsút intettek, helyére a 2012-ben összesen 15 szabadedzésen melegítő tartalékost, Valtteri Bottast ültetik.
A csapattal már három éve együtt dolgozó finnt az alapító-főnök, Sir Frank Williams az általa valaha is látott egyik legnagyobb fiatal tehetségnek nevezte, de Bottas a méltatás és az elvárások ellenére is igyekszik józan maradni.
A 23 éves újonc nem titkolja, hogy egyszer világbajnok akar lenni, de az első évben ennél sokkal szerényebb célokat tűz ki önmaga számára:
“Szeretnék sikeres lenni a jövőben, most, hogy az F1-ben vagyok, a világ legjobbjai ellen akarok küzdeni. Szeretnék jól teljesíteni és egy napon világbajnok lenni, de a következő év csakis a tanulásról, a lehető leggyorsabb belerázódásról, a hibák minimalizálásáról és a pontszerzésről szól. Tudom, és a csapat is tudja, hogy ha többet vezetek és tapasztaltabb leszek, később szép eredményeim lehetnek” – idézte a Sporting Life.