Amikor kiderült, hogy a Mercedes elcsábította Lewis Hamiltont, a McLaren egy percet sem várt, azonnal bejelentette, hogy 2013-ra a Saubernél addig szép eredményeket hozó Sergio Perezt szerződtette.
Mostanra árnyaltabb lett a kép, kezd úgy tűnni, hogy a McLaren elkapkodta a választást, Perez ugyanis az aláírás óta eltelt öt versenyen egyszer sem szerzett pontot, inkább csak kisebb-nagyobb hibákkal tűnt ki.
Bár a McLaren-főnök Martin Whitmarsh október elején még igen bizakodóan arról beszélt, hogy Perez akár a szezonnyitón győzelmekért küzdhet majd, a leendő csapattárs, Jenson Button egyelőre nem vár sokat a mexikói ifjonctól.
“Elég nagy űrt kell majd betöltenie Checónak (Perez beceneve – a szerk.). Lewis bajnoki címet és számtalan futamot nyert ezzel a csapattal. Óriási kihívás lesz, de mi lehet tenni? Valakit mindenképp be kell ültetni az autóba” – idézte a The Sun.
“Úgy hallottam, intelligens srác, bár azt nem tudom, hogy az elejétől készen áll-e majd a feladatra. De sok-sok időt tölt majd a központban a télen. Majd meglátjuk. Én úgy érzem, versenyképes lesz, de a tapasztalata azért hiányzik. Szerintem az idény elején még nem fog az élmezőnyben küzdeni, aztán persze lehet, hogy jól meglepődünk majd a szezonnyitón.”
A BBC egyébként úgy tudja, hogy Perez bizonyos tekintetben egyértelműen nem felel meg a mclarenes elvárásoknak: a mexikói jócskán elmaradt Hamilton és Button eredményeitől a csapat erőnléti felmérésén. “Én nem aggódom miatta. Ott lesz az egész tél, hogy felkészítsük” – reagált Whitmarsh.