F1: Fejben az amerikai pálya a Force Indiánál 1
F1: Fejben az amerikai pálya a Force Indiánál 2

F1: Fejben az amerikai pálya a Force Indiánál

F1: Fejben az amerikai pálya a Force Indiánál

F1: Fejben az amerikai pálya a Force Indiánál 5
F1: Fejben az amerikai pálya a Force Indiánál 6
Fotó megosztása:
F1: Fejben az amerikai pálya a Force Indiánál 7 A hétvégi Amerikai Nagydíjra mindenki izgatottan készül, hiszen sok év után tér vissza a Forma-1 az országba. A Force India jó versenyt vár Austintól. “Túl vagyok már az abu-dzabi csalódáson” – mondta Nico Hülkenberg. “Nincs értelme a hátratekintésnek, szimplán vissza akarok ülni az autóba.”

“Eddig nem voltam sokat Amerikában, alig várom, hogy ott legyek és kicsit megismerjem az országot. New Yorkban már jártam korábban, de ennyi. Imádom az embereket és a kultúrát, ez egy szórakoztató hét lesz. Már kedden megérkezünk, szóval lesz néhány napom a környék felfedezésére. A vonalvezetés a fejemben van, tettem néhány kört a szimulátorban. Átlagos közepes tempójú pálya, nagy szintkülönbségekkel. A harmadiktól a hatos kanyarig nagy tempóban, sok irányváltással jutunk el, kicsit olyan, mint a Maggotts és a Becketts Silverstone-ban. Nagy fékezések és lassú szakaszok jönnek a kör végén, szóval van benne minden.”

Paul di Resta szintén felkészülten utazik Austinba. “Ami a pontversenyt illeti, szerintem a Saubert már nem tudjuk elkapni” – nyilatkozta a skót. “A Williams erősnek tűnt Abu-Dzabiban, de szerintem már nem kell félnünk tőlük. Austin ismeretlen pálya mindenki számára, az aszfalt simasága biztosan Abu-Dzabit idézi majd. Nincs okunk attól tartani, hogy nem leszünk versenyképesek.”

“Nem készültem túl sokat a pályára. Láttam néhány térképet róla, a szimulátorba viszont csak az indulás előtt ülök be. Mire odaérünk, képben leszek.”