Olasz lapok szerint ismét a szabályokat megkerülve trükközik első szárnyával a Red Bull. Az újságírók szerint az RB8-as orrkúpjának vége szinte gumiszerűen hajlik, ami szabálytalan. A csapatot már korábban is érték támadások első szárnya miatt, az alkatrész azonban eddig mindig megfelelt az FIA által újból és újból szigorított teszteken.

A mostani támadás más, mint a többi, valószínűleg csak egy kétségbeesett próbálkozás az elúszni látszó vb-címért folytatott harcban. Egy nappal a vádak megjelenése után Andrea Cremonesi a Gazzetta dello Sportban már elismerte, hogy “minden rendben”, és hogy “a szóban forgó elem nem szerkezeti jellegű, így nem is vonatkoznak rá olyan szabályok, mint az autó többi részére.”

A Gazzetta dello Sport szerint az FIA világossá tette, hogy az orr-rész amiatt puha, hogy egy másik autóval való találkozásnak ne legyenek veszélyes következményei. Tobias Gruner az Auto, Motor und Sportban szintén azt írta, hogy “hamis riasztásról” van szó, a lap technológiai szakértői sem találtak fogást a Red Bullok orrán. “Az orrkúpok vége mindig egy kicsit puhább, ez a töréstesztekre vonatkozó előírások következménye” – áll a lapban.

Megfutamodott az Autosprint is: “Konzultáltunk más csapatok mérnökeivel is, ezek alapján az orrkúpok végének bizonyos fokú elhajlása teljesen elfogadható. Arról lehet szó, hogy a Red Bull ismét egy lépéssel továbbment és sikerült elérnie, hogy a deformálódó rész tartja az első szárnyat, amely így közelebb kerülhet az aszfalthoz.”