F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 1
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 2

F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt

F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt

F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 21
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 22
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 23
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 24
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 25
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 26
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 27
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 28
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 29
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 30
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 31
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 32
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 33
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 34
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 35
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 36
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 37
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 38
Fotó megosztása:
F1: Hamilton behúzta a pole-t, Alonso lemaradt 39

Helyi idő szerint délután ötkor, 29 fokos levegő és 31 fokos aszfalthőmérséklet mellett kezdődött az Abu-Dzabi Nagydíj alkonyi kvalifikációja a Yas Marina pályán.
A Q1 elején folytatódott a Williams edzésen látott erős formája, az első nekifutások után Pastor Maldonado vezetett, a keményebb, közepes gumin is a leggyorsabb tudott lenni. Először Fernando Alonso javított, majd Lewis Hamilton faragott bő hat tizedet.
A Red Bull-osok hosszan kivártak, Sebastian Vettel pedig hibával nyitott, miután kiment, a 19-es kanyar kijáratánál érintőre vette a szalagkorlátot. Második gyors körén aztán bebiztosította a továbbjutást. Elsőre Mark Webber is elmért egy kanyart, bóklászott a pályán, de végül a 2. helyre ugrott előre.
Az utolsó percekben a kvalifikációkon általában gyengébb Jean-Eric Vergne igyekezett nagyon, de hibázott, kipördült, a “kockás” gumikkal pedig már nem volt esélye javítani. A francia búcsúzott megint, mögötte pedig szokás szerint a három kiscsapat hat versenyzője esett ki. A marussiás Charles Pic szépen szerepelt, nemcsak csapattársát, a rutinos Timo Glockot, de a caterhames Vitalij Petrovot is verte.
A második szakasz 15 percében lassan lenyugodott a nap, az aszfalthőmérséklet két fokot esett ezalatt. Először a két Lotus, majd Webber, utána Hamilton ugrott az élre, Vettel pedig “csak” a második időt tudta hozni. Webber még javított, utána újra Hamilton volt az első, igazi tűzijáték zajlott. Hátrébb a Force Indiák és a Mercedesek küzdöttek a fináléba kerülésért.
 
Rosberg be is küzdötte magát a top10-be, ahogy Pastor Maldonado is továbblépett a négy élcsapat nyolc versenyzője mellett.
A Q2 végén búcsúzott mindkét Force India és Sauber, Michael Schumacher, Bruno Senna és a Toro Rossó-s Daniel Ricciardo. 
A döntő szakasz első felében megint Hamilton jelentette be az igényét a pole-ra egy 1:41 alatti idővel, amelyre előtte senki nem volt képes. Nico Rosberg az “első kör” után kiszállt, de a hajrában mindenki más igyekezett javítani.
Miután sem Webber, sem Vettel nem tudta megelőzni, Hamilton már nem is fejezte be az utolsó gyors körét, így is meglett a 25. pole, ami egyben a McLaren és a Mercedes 75. közös kvalifikációs elsősége is.
Hamilton mögött Webber, Vettel, a nagyot villantó Maldonado, majd Räikkönen, Button sorakozott, Alonso csak a 7. időt hozta. Mellőle Rosberg indul majd, az ötödik sor pedig Felipe Massáé és Romain Grosjeané lett. 
Vettel a levezető körét nem fejezte be, a pályán állt le. Ha az üzemanyag fogyott ki, hátrasorolás lehet belőle, de a nem tervezett sebességváltó-csere is ugyanezzel járhat majd.
A helyileg alkonyi Abu-Dzabi Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 14 órakor kezdődik.
Abu-Dzabi Nagydíj, időmérő edzés, Yas Marina, 2012.11.03.