Vettel: A McLaren most előttünk jár 1
Vettel: A McLaren most előttünk jár 2

Vettel: A McLaren most előttünk jár

Vettel: A McLaren most előttünk jár

Vettel: A McLaren most előttünk jár 27
Vettel: A McLaren most előttünk jár 28
Vettel: A McLaren most előttünk jár 29
Vettel: A McLaren most előttünk jár 30
Vettel: A McLaren most előttünk jár 31
Vettel: A McLaren most előttünk jár 32
Vettel: A McLaren most előttünk jár 33
Vettel: A McLaren most előttünk jár 34
Vettel: A McLaren most előttünk jár 35
Vettel: A McLaren most előttünk jár 36
Vettel: A McLaren most előttünk jár 37
Vettel: A McLaren most előttünk jár 38
Vettel: A McLaren most előttünk jár 39
Vettel: A McLaren most előttünk jár 40
Vettel: A McLaren most előttünk jár 41
Vettel: A McLaren most előttünk jár 42
Vettel: A McLaren most előttünk jár 43
Vettel: A McLaren most előttünk jár 44
Vettel: A McLaren most előttünk jár 45
Vettel: A McLaren most előttünk jár 46
Vettel: A McLaren most előttünk jár 47
Vettel: A McLaren most előttünk jár 48
Vettel: A McLaren most előttünk jár 49
Vettel: A McLaren most előttünk jár 50
Fotó megosztása:
Vettel: A McLaren most előttünk jár 51

Az Abu-Dzabi Nagydíj első edzését fölényesen “nyerte” Lewis Hamilton, a kora esti, második gyakorláson azonban a címvédő Sebastian Vettel volt a leggyorsabb. A Red Bull-os az elsőség ellenére nem nyugodt, nagyon is tart a McLarentől.
“Azt hiszem, nagyjából elégedettek lehetünk. A lágy gumin elég jó kört hoztam, de általában a McLarenek előttünk jártak a tempóban. Hajtunk, ahogy csak tudunk és azt hiszem, ma elég sokat is sikerült mennünk. Nem vagyunk teljesen elégedettek az autóval, szerintem még van min javítani. Holnap javulnunk is kell, hogy minél előrébb tudjunk majd kvalifikálni.”
“Nagyon úgy néz ki, hogy Hamiltonnal küzdünk majd az időmérőn! Ma legalábbis vele voltunk csatában, nagyon gyors volt a közepes keveréken, szóval egy kicsit össze kell kapnunk magunkat, hogy lehetőleg eléjük kerüljünk holnap!” A Red Bull számára kissé aggasztó lehet, hogy Mark Webbernek ismét KERS-problémája volt. “Ez most más jellegű probléma volt, mint múlt héten. Soha nem jön jól, ha valami hiba miatt kevesebbet tudunk gyakorolni, de azért nem nagy ügy. Ma este kijavítunk mindent és holnap javítunk!”
Lewis Hamilton azért nem bízta el magát a jól sikerült péntek után, szerinte a Red Bull gyorsabb, legalábbis ami a kvalifikációs tempót illeti.
“Egy kicsit küszködtünk ma, nagyon nehéz volt jó időt összehozni a lágy gumikon. A közepes keveréken elég jók voltunk, de aztán mások nyolctizedet is hoztak a lágyakon, de én nem tudtam ennyit kihozni belőlük. Szóval a gond a gumik felmelegítése. Fantasztikus lenne, ha összejönne a pole, nem nem érdemes nagyon reménykedni, Sebastiané a leggyorsabb autó.” Jenson Button úgy véli, kulcsfontosságú lesz, hogy a McLaren munkára bírja a lágy gumikat a holnapi időmérőn. “Ha a versenytempónk van olyan jó, mint a Red Bullé, akkor különösen fontos lesz, hogy eléjük kerüljünk szombaton.”
Fernando Alonsóék elsősorban a kvalifikáción szeretnének közelebb kerülni a Red Bullhoz, de az abu-dzabi péntek nem alakult túl biztatóan ebben a tekintetben, a különbség az új fejlesztésekkel sem csökkent.
“A mai nap szokásos péntek volt, végigvittük a programot. Az első edzést a különböző aerodinamikai megoldások összehasonlításának szenteltük, a másodikon a gumikra koncentráltunk. A két edzés között a pálya nagyon sokat javult, amire számítani is lehetett. Az elején nagyon poros volt, aztán sokat javult, holnap pedig még jobb lesz” – mondta elég szűkszavúan a spanyol.

Kimi Räikkönen a második edzésen hatodik lett csapattársa, Romain Grosjean mögött. “Pénteken Indiában is jók voltunk, és most ismét erősnek tűnt az autó” – mondta a finn. “Kipróbáltunk néhány új elemet mindkét edzésen, de még át kell vennünk néhány dolgot holnapig. A köridők rendben voltak ma, de remélhetőleg találunk még egy kis tempót az időmérőre.”

Romain Grosjean szerint most adott az esély, hogy a Lotus közelebb kerüljön az élcsapatokhoz. “Még ehhez képest is tudunk javulni” – nyilatkozta a francia. “Messze nem életem legjobb körét futottam a lágy gumikon, szóval szerintem még tudok javulni. Nehéz lesz megelőzni az előttünk lévő autókat, de meg fogjuk próbálni.”

Az év végén az F1-nek végleg búcsút intő Michael Schumacher csak a 14. volt a nap végén, a hétszeres bajnok azt mondja, már a pontszerzés is bizonytalan.
“A mai nap egészen tipikus péntek volt, elvégeztünk bizonyos programokat, próbálgattuk a beállításokat, gyűjtöttük az adatokat. Az eredmény tulajdonképpen jól mutatja, hol állunk, elég reális. Pillanatnyilag a pontszerzésért versenyzünk, az lesz a kitűzött cél a hétvégén. Másrészt viszont igazán lenyűgöző itt vezetni, gyönyörű a pálya, a nappalból estébe való átmenet pedig igazán különleges.”