A Koreai Nagydíjat követően az F1-es paddock és az újságírók is tényként kezdték kezelni, hogy a Ferrari 2013-ra újabb szerződést ajánl Felipe Massának, a brazil hosszabbításának bejelentése napok kérdése.
Massa megtartása egyben új lendületet adott a már az idény eleje óta létező pletykának is, miszerint 2014-ben Sebastian Vettel ül be a vörös autóba. Vasárnap  elsőként a BBC, majd számos más sajtóorgánum is pontosabban meg nem nevezett ferraris belső forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a harmadik címe felé tartó német előszerződést is kötött a Ferrarival, ha 2013 egy maghatározott pontján a maranellói csapat a konstruktőri bajnokság az előre kikötött helyén áll, Vettel a következő évre átigazol.
Vettel ferraris jövője évek óta téma: a fiatal német számtalanszor elmondta már, hogy vonzza az olasz csapat nimbusza, a Ferrari vezetői is alkalmasnak nevezték arra, hogy náluk versenyezzen, és Fernando Alonso – aki a pletykák szerint Lewis Hamilton alkalmazását idén megvétózta – is fogadná a kétszeres bajnokot.
A találgatások ellen szól, hogy a Red Bull-pilótának egyébként 2014 végéig él a szerződése a jelenlegi csapatával, és erre a csapat is emlékeztetett, “tárgyi tévedésnek” titulálva a hírt, hozzátéve, hogy “Sebastian biztosan velünk lesz 2014-ben is”.
A Ferraritól egyenesen a Vettelt amúgy számos alkalommal méltató elnök, Luca di Montezemolo cáfolt hétfőn:
“Mindig is mondtam, hogy nem akarok két dudást egy csárdában. Nem szeretem az ilyesmit, felborítja a csapat stabilitását. Nem akarok gondokat, vetélkedést, ahogy korábban nem is volt Schumacher és Irvine, Schumacher és Barrichello, Schumacher és Massa, Räikkönen és Massa, és Alonso és Massa között sem” – hangsúlyozta egy rádióinterjúban.
A Ferrari álnéven publikáló megmondóemberét, a Horse Whisperert is a témára küldte: “Valami vírus lehet ez, a Ferrari ügyeiben legjáratosabbak előbb Brazíliában, majd most már Angliában tűnnek fel!” – írta a Twitteren.
Vettelnek persze egyelőre fontosabb dolga is van – miután Koreában sorozatban harmadszor, az évben összesen negyedszer nyert, átvette a vezetést az egyéni bajnokságban. Négy futam van még hátra, addig kell maga mögött tartania esetleges leendő csapattársát, Alonsót. A Red Bull főnöke, Christian Horner szerint Vettel megbirkózik majd a feladattal.
“Folyamatosan egyre érettebbé válik, egyre tapasztaltabb lesz, azt hiszem, jobban versenyez, mint valaha. 2010-ben nehéz útja volt a bajnoki címig, az akkori tapasztalatok tartást adnak neki. Persze semmit nem veszünk biztosra. Csak hat ponttal kerültünk a Fernando elé, a dobogón pedig ő is ott állt Seb mellett. Meggyőződésem, hogy a csata az utolsó futamig tart majd, úgyhogy minden egyes hétvégéből ki kell hoznunk a maximumot, ahogy Japánban és itt is tettük. Az utolsó négy futamon is lendületben kell maradnunk.”