F1: Hülkenberg vigyorgott, mint egy győztes 2 Az unalmasan csordogáló Koreai Nagydíj legszebb akcióját mutatta be Nico Hülkenberg, amikor a 40. körben nevető harmadikként elment az egymással csatázó Romain Grosjean és Lewis Hamilton mellett. A Sauberhez tartó német jutalma egy erős hatodik hely lett, a leintés után mindenki a manőverről kérdezte.

“Nem terveztem előre, spontán akció volt, még engem is meglepett” – mondta Hülkenberg. “Nagyon vigyorogtam utána, körülbelül úgy, mintha futamot nyertem volna. Láttam a lehetőséget és a jó oldalon vettem féktávot, sikerült megcsinálni.”

“Romain mögött voltam és mindketten használtuk a DRS-t. Lewis ment előttünk, aki kicsit lassú volt, ők ketten csatázni kezdtek. Nekem maradt még egy kis KERS-em, ez is segített. Lewis megpróbált kiterelni, de gondoltam, ha már eddig eljutottam, akkor ki kell védekeznem. Sikerült.”

Hülkenberg csapattársa, Paul di Resta nem szerzett pontot, a skót csalódott volt. “Ez a verseny rossz döntésekről szólt, a gumiválasztásunk sem volt az igazi” – nyilatkozta di Resta. “Arra számítottunk, hogy a szuperlágy lesz a jobb versenygumi, de hamar elkopott.”