A jelenlegi szabályok szerint minden futamra kétfajta keveréket kell kijelölnie a Forma-1 gumiszállítójának. Összesen négy gumiból (szuperlágy, lágy, közepes, kemény) áll a választék, a Pirelli motorsport-igazgatója szerint ez pedig kevés. Paul Hembery úgy véli, jót tenne a versenyeknek, ha ennél lényegesen több keverékhez kellene alkalmazkodnia a csapatoknak.

“A csapatok folyamatosan tanulnak és megfelelően választják ki stratégiájukat, erre nincs befolyásunk” – nyilatkozta Hembery. “Mi szeretnénk, ha legalább hét-nyolcféle különböző keverék lenne. Négyhez remekül tudnak alkalmazkodni a csapatok, mindig kitalálják, mit kell tenniük.”

Hembery szerint hiába szeretne, nem gyárthat többféle gumit a Pirelli. “A szabályok négyről szólnak, és mindannyian tudjuk, milyen sokáig tart átverni egy változtatást.” Az Auto, Motor und Sport című magazin írása szerint legkorábban 2014-ben lehet szó újabb keverékek bevezetéséről, addig csak a színek változnak. “Jövőre változik a gumik jelölése. A marketing osztályunk jelenleg nem teljesen elégedett, de ennél többet egyelőre nem akarok elárulni.”