Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke egy nehezen félreérthető nyilatkozattal jelezte, hogy az istállónál valóban téma Lewis Hamilton leigazolása. Brawn szerint a csúcspilótáknak – mint amilyen az angol is – meg kellene fontolniuk, hogy gyári csapatba igazolnak, az új motorformula 2014-es bevezetésével ugyanis komoly változások jöhetnek. Ettől az évtől 1,6 literes, V6-os turbókat használhatnak a csapatok.

“Ezt érdemes megfontolni” – kezdte Brawn. “A Mercedesnek valószínűleg két ügyfele lesz, ezek az ügyfelek pedig pontosan ugyanazt a motort kapják majd, mint a gyári a csapat. Csak azért, mert ‘külsősök’, nem fognak rosszabb motort kapni, ebben biztos vagyok. Ugyanakkor elkerülhetetlen, hogy egy gyári csapat jobban belefolyik egy motor elkészítésébe és fejlesztésébe, ez tény.”

Brawn úgy véli, hogy a 2014-es szabályok fenekestül felforgatják az F1-et, ami azt jelenti, hogy a pilótáknak alaposan át kell gondolniuk, melyik csapatban érhetik el céljaikat. “Nagyon izgatott vagyok a 2014-es motorprogram miatt, ez fordulatot hoz az F1-ben.”

Brawn szerint a Mercedes hajlik az F1-es program hosszú távú támogatására, így lesz elegendő forrás arra, hogy a vb-címért küzdjön a csapat. “Kemény megbeszéléseink voltak. Optimista vagyok, szerintem képesek leszünk a tárgyalások közeljövőben való lezárására. A Mercedes nagyon elkötelezett a Forma-1 iránt.”