Miután Adrian Sutilt ejtették, a Force Indiánál Nico Hülkenberget igazolták a 2011-ben bemutatkozott Paul di Resta mellé, azaz az idei évnek két egy-egy év F1-es tapasztalattal rendelkező, de igen nagy tehetségnek tartott fiatallal vágott neki a silverstone-i csapat.

A döntést egyáltalán nem bánták meg, a két ifjonc nagyon kiegyenlítetten teljesít. Az időmérők tekintetében 7-5 arányban vezet di Resta, amikor mindketten célba értek, öt-öt alkalommal végeztek a csapattárs előtt. Hatszor-hatszor szereztek pontot, Hülkenberg 32, di Resta 28 egységgel áll.

A Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley csakis dicsérni tudja a versenyzőit.

“Úgy gondolom, Nico nagyszerű munkát végez, soha nem is kételkedtünk ebben, teljesen egy szinten vannak Paullal. Ugyanazt hozzák mindketten, vérpezsdítő, hogy két ilyen csodálatos pilótánk van, akik mindig a határon autóznak!”

A Force Indiának jó hétvégéje volt Belgiumban, Hülkenberg a rajt utáni kavarodásban a 4. helyig emelkedett, amit a korábbiakkal ellentétben meg is tudott őrizni, az autó nem tette tönkre a gumikat. Di Resta KERS nélkül is hozott egy pontot a 10. hellyel.  

“Egy kicsi még hiányzik, hogy kvalifikáción a végét is meg tudjuk húzni, hibáztunk itt-ott. De a legfőbb problémát a rajtpozíció versenyen való megőrzése jelentette, azonban Spában eltaláltuk a jó egyensúlyt az autón, remélhetőleg Monzára és Szingapúrba is tovább tudjuk ezt vinni. Ki kell használnunk, hogy lendületben vagyunk!”

A Force India 2011-ben a bajnokság 6. helyén zárt, 2012-re pedig az igen ambiciózus 5. helyet tűzték ki célul, azonban a nagyon erős Sauber és a Williams barcelonai győzelme miatt egészen Belgiumig csak a 8. helyen álltak, Spában viszont már megelőzték a grove-iakat. Még nyolc futam hátravan, de a Sauber elkapása így is nagy feladat lesz, igaz, egyáltalán nem lehetetlen. A svájci alakulatnak 80, a Force Indiának 59 pontja van.