A Williams három éve áll kapcsolatban a finn Valtteri Bottasszal, aki a GP3-as bajnoki cím tavalyi megszerzése után 2012-ben kizárólag az F1-re koncentrál, a csapat tartalékosaként minden hétvégén ott van és a 20-ból 15 nagydíjon vezet is a pénteki edzéseken, mindannyiszor Bruno Senna autóját.

A finn pilótának házon belül komoly támogatója van, hiszen a társtulajdonos és ügyvivő osztrák Toto Wolff a menedzsere.

A gyors és tehetséges Bottas valószínűleg megérdemelné a versenyzési lehetőséget is, de Pastor Maldonado a venezuelai állami olajcég, a PDVSA tízmillióinak köszönhetően kirobbanthatatlan az autóból, de még Bruno Senna is jelentős szponzori háttérrel rendelkezik. Bottas is hozott az év elején két finn támogatót a Williamshez, de ez még nem elég a 2013-as előléptetéshez.

“Pár finnországi gesztus igazán sokat segíthetne neki” – mondta Wolff, amikor védence jövőjéről kérdezték.

Bottas egyetért, nagyon szeretné, ha hazájából többen felsorakoznának mögé, ugyanis 2013-ban már újra versenyezni szeretne, az F1-ben, a Williamsnél pedig csak komolyabb szponzori háttérrel lenne lehetősége erre.

“Itt vagyok már néhány éve és tetszik a Williams. Ismerek mindenkit, ismerem a csapat működését, szóval tényleg jól jönne a szponzori segítség” – mondta a finn MTV3-nak.
 
“A karrieremben egyértelműen a versenyzői szerep a következő lépés. Idén egyáltalán nem versenyzek. Még egy év már túl sok lenne, kiesnék a rutinból. A több pénz egyértelműen segítene, a csapatnak is jól jönne” – tette hozzá.