Míg Pastor Maldonado mögött ott áll a hatalmas szponzori támogatás, és amikor észnél van, képes nagyon gyors is lenni, a másik williamses, Bruno Senna nem mutat igazán sokat. A nagy nevű brazilnak egy évre van szerződése, így komolyan félhet attól, hogy lecserélik majd.

Az ideális jelölt is megvan Valtteri Bottas személyében, a tavalyi GP3-as bajnok már két éve a Williams kötelékébe tartozik, idén pedig igen szépen szerepel a pénteki szabadedzéseken és jó munkát végez tesztelőként.

A 22 éves finn a múlt heti ifjoncteszt után határozottan úgy érzi, képes is lenne helytállni a Forma-1-ben.

“nagyon szeretnék versenyzői állást kapni a Forma-1-ben, azt hiszem, ez a következő lépés számomra. Úgy gondolom, a következő idényre készen állok, sőt már most is készen lennék, ha valaki szólna, ha felkérnének a versenyzésre, mindenképpen elvállalnám” – mondta az Autosportnak.

“Örömmel ülnék be az autóba. Minden egyes alkalommal tanulok, amikor vezetek, egyre fejlődök. Persze egyszer el kell jönnie az első futamnak is.”

Bottas elkötelezettségét mutatja, hogy a williamses munka kedvéért idén nem indult a GP2-ben vagy a World Series by Renault-ban. Úgy érzi, hogy egy év kihagyás megéri, ha végül az F1-be léphet tovább.

“Hiányzik a versenyzés, hiszen egész életemben azt csináltam, de azt hiszem, egy év (kihagyás) belefér. A fő célom a Forma-1-es versenyzői állás, de ha az nem jön össze akkor tovább kell vezetnem (tesztpilótaként). De van időm, még csak 22 éves vagyok, az az ideális, ha itt maradok.”