F1: Hamilton a célba érésre koncentrál 2 A McLaren-drukkerek és általában a Silverstone-t elözönlő brit nézők valószínűleg sokkal többet vártak a két hazai világbajnokuktól, Lewis Hamiltontól és Jenson Buttontól, mint amennyit kaptak.

Button már a Q1-ben búcsúzott a Brit Nagydíj időmérőjén, Hamilton pedig csak a 8. időt hozta a Q3-ban. A 2008-as győztes nem is igen érti, hogyan sikerült csak ennyit összehozni.

“Hajtottam, ahogy csak tudtam, de nem nagyon volt tapadásom. A többieknél jobban működtek a gumik, másképp használhatták őket, mert két másodperccel gyorsabbak voltak nálam, ami nagyon szokatlan. Azért két másodperccel nem vagyok lassabb az esőben!” – mondta Hamilton, aki az utolsó szakaszban a többségnél egy körrel később tette fel az esőgumikat, ugyanis először intermediate-ekkel próbálkozott.

“A nyolcadik helyről rajtolva semmit sem fogok látni, de igyekszem elkerülni a balhét. A legfontosabb a célba érés lesz” – tette hozzá a négy évvel ezelőtt az özönvízben ragyogó győzelmet arató angol.

Ahogy Rubens Barrichellónak Brazíliában, úgy Buttonnak sincs sok szerencséje a hazai versenyén, 11 eddigi szezonja alatt egyszer sem áll még dobogóra Silverstone-ban. A Jean-Eric Vergne és Kobajasi Kamui büntetése után a 16. rajtkockából induló Button most sem favorit, de az esős kilátások miatt nem is pánikol.  

“Nem tudtam felmelegíteni az első gumikat. Már a bokszutcából kiérve éreztem. Nem tudtam őket felmelegíteni, ezért nem jött a köridő. Az utolsó szektor nedvesebb volt, kár érte. Pozitívum viszont, hogy a többiek még két időmérős szakaszt végigcsinálnak a gumikkal, holnap pedig esni fog – senkinek nem lesz könnyű dolga, de nekem frissebb abroncsaim lesznek. Szerettem volna többet mutatni ma délután, de egész évben nem megy az első gumik felmelegítése, már nem vagyok túl ideges. Tudom, hogy esőben jól vezetek.”