Sebastian Vettelt 2008-as félszezonos bemutatkozása óta kötik a Ferrarihoz, a némettel kapcsolatos hírek pedig idén különösen felélénkültek. A pár hete brit lapok írtak arról, hogy az elvileg 2015 végéig a Red Bullhoz kötött kétszeres bajnok már 2014-ben az olasz csapathoz igazol, most pedig Olaszországból is erről tudósítanak.

A hírt ezúttal Italia1 tévécsatorna és az elismert szakíró, Giorgio Terruzzi dobta be újra. Vettel állítólag már előszerződést kötött a maranellói alakulattal, három idényről egyeztek meg, azaz 2014-16-ra írna alá, legalább addig maradna, amíg Fernando Alonso szerződése is tart a Ferrarinál.

Terruzzi szerint Alonso csapattársa 2013-ban a valamelyest javuló Felipe Massa marad, vagy a Mark Webbert csalják el egy szezonra, mielőtt aztán csapattársa, Vettel kerül Alonso mellé a következő évben. Massa vagy Webber egyéves foglalkoztatásár 5 millió euró körüli összeget szánna a Ferrari, míg Vettel 2014-től 15 milliós éves keresetre számíthatna, szól a hír.

Vettel egyébként számos alkalommal beszélt már arról, hogy mennyire nagyra tartja a Ferrarit, nemrég bóknak vette, hogy az olaszok csapatfőnöke, Stefano Domenicali azt mondta, a német biztosan jól megférne Alonso mellett, de Red Bull-os azt is leszögezte, hogy hűséggel tartozik mostani csapatának, jól érzi ott magát, a közeljövőben nem tud váltást elképzelni.