Idei legjobb teljesítményével 16 értékes pontot gyűjtött a Force India az Európa Nagydíjon. Már a szabadedzésektől fogva világos volt, hogy jó formában van az alakulat, a nagy kavarodásokból pedig profitált a versenyen. “Ez egy nagyszerű eredmény az egész csapat számára, és persze nekem is” – mondta az ötödik helyen leintett Nico Hülkenberg.

“A kétkiállásos stratégia nagyon jól működött, de az utolsó etap elég hosszúra nyúlt, nehéz volt magam mögött tartani a frissebb gumikon érkező riválisokat. Egy kicsit zavaros volt a verseny bizonyos pillanatokban, ugyanakkor nagyon szórakoztatónak is bizonyult. Volt egy kis szerencsénk is a kiesésekkel, de jó helyen voltunk, hogy profitáljunk ezekből.”

Paul di Resta volt az egyetlen, aki egy kiállással ment végig. “Agresszív stratégiát választottunk” – fogalmazott a skót. “Naná, hogy egy kiállás esetén senki nem szeretné látni a biztonsági autót, az én szempontomból a legrosszabbkor jött és sokat veszítettem. Ugyanakkor túlságosan elégedetlenek sem lehetünk a verseny végeredményével, két pontszerző helyet hoztunk, ami nagyszerű.”

“Az egész hétvégét nézve erős volt a tempónk, de nehéz volt a végéig kihúzni a gumikkal, az utolsó körökben már nagyon szenvedtem. Volt egy kis kavarodás elöl, de amikor kellett, ott voltunk, hogy összeszedjük a pontokat.”