A Red Bull energiaital szülőhazája, Thaiföld komolyan dolgozik azon, hogy fogadhassa az autóversenyzés csúcskategóriáját. A délkelet-ázsiai országból már korábban is érkeztek hírek arról, hogy szeretnének Forma-1-es futamot rendezni és a Red Bull vezére, Dietrich Mateschitz is támogatólag beszélt az ötletről.

A hagyományos év végi motorsportgálát, a Race of Championst már idén fogadja az ország, és most állami szintről jelezték, hogy a Forma-1-gyel is jó úton járnak.
 
“A Bernie Ecclestone-nal folytatott tárgyalásaink simán zajlottak. Arra számítunk, hogy 2014-től megkaphatjuk a versenyrendezési jogokat” – állította a Phuket Newsnak az országos sporthivatal vezetője, Kanokphand Chulakasem.

A The Nation című napilap szerint a Red Bull-alapító és 51 százalékos tulajdonos Chalerm Yoovidhya is komoly szerepet vállal a Thai Nagydíj szervezésében.

Az F1-et keretbe foglaló többoldalú szerződés, az ún. Concorde Agreement új, 2013-tól érvényes változatában egyébként már szerepel majd, hogy akár 24 futam is lehet egy évben, így hely éppen akadhat Thaiföldnek, a szintén felvételre váró Argetnínának, Dél-Afrikának és esetleg Ausztriának is. Ami biztos, hogy idén csatlakozik a texasi Amerikai Nagydíj, jövőre a New Jersey-i Amerika Nagydíja verseny, 2014-ben pedig a Szocsiban tartandó Orosz Nagydíj.