A Monacói Nagydíj hétvégéjén Sebastian Vettel esetleges csapatváltása volt az egyik slágertéma, több forrás szerint is előszerződést kötött 2014-re a Ferrarival. A megállapodás feltétele, hogy a maranellóiak az év végéig megtartsák jó formájukat, Vettel a szerződésért cserébe elvárja, hogy a Ferrari stabil teljesítményt nyújtson.

A híreket természetesen egyik fél sem erősítette meg, Vettel is csak annyit mondott gyors reakciójában, hogy nagyon elégedett jelenlegi csapatával. Némi kutakodás után kiderült, hogy Vettel 2014-re valóban másik csapathoz igazolhat, de csak akkor, ha teljesülnek a szerződésében szereplő záradék feltételei.

“2013 a szerződés értelmében fix, 2014-re azonban teljesítményen alapuló feltételeket rögzítettünk” – nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója. “Minden a 2013-as bajnokságban elért helyezéstől függ. Ha Vettel visszacsúszik az egyéni, a Red Bull pedig a konstruktőri versenyben, mehet máshová.”

A háromszoros bajnok Niki Lauda szerint Vettelnek nem kellene elkapkodnia a Ferrarival való megállapodást, mert “senki nem tudja megjósolni, hogy 2014-ben hol lesz a Ferrari.”