A Force Indiát erősítő Paul di Resta sok kollégájához hasonlóan Monacóban lakik, így hétvégén hazai környezetben próbálkozhat a pontszerzéssel. “A Monacói Nagydíj az év fénypontja, ezt a versenyt mindenki meg akarja nyerni” – nyilatkozta a skót. “Ez egy zsúfolt hétvége, minden tele van és mindenki a legjobb helyről akarja figyelni az eseményeket. Itt élek, mindig érdekes figyelni, hogy mennyire felpezsdül az élet, amikor az F1 megérkezik.”

“Nagyon jó, hogy esténként haza tudok menni, a saját ágyamban alhatok és megvan a saját személyes terem. Ilyenkor sok családtag és barát van körülöttem, akik a helyszínen izgulják végig a versenyt. Ez a pálya a magabiztosságról szól, egész hétvégén folyamatosan kell gyorsulni a legjobb köridőért.”

“Van néhány nagyszerű kanyar, például a Casino, ahova 200 feletti tempóban érkezünk és vakon fordulunk be. Aztán ott van az év leglassabb kanyarja, amelyet egyes sebességi fokozatban, a kormányt ütközésig tekerve teljesítünk. Az uszodánál a huplis aszfalt nehezíti a dolgunkat, a pilóták és a mérnökök számára is igazi kihívás az ideális beállítások megtalálása.”

Nico Hülkenberg is kedveli Monacót, ahol egyetlen pillanatig sem lehet lazítani. “Élvezem a Monaco jelentette kihívást” – mondta Hülkenberg. “Nincs olyan pontja a pályának, amely megengedne akár egy pillanatnyi lazítást, még a célegyenes sem igazán egyenes. Általánosságban szeretem az utcai pályákat, mert nagyon érezni kell az autót és vele együtt kell fejlődni ahhoz, hogy megtaláljuk a határokat.”

“Ha mindent jól csinálunk, csak néhány centiméter marad köztünk és a korlátok között, nincs hely hibázni. A fejlesztésekkel tettünk egy lépést előre Spanyolországban, ezek Monacóban is segíteni fognak minket. Még sok munka áll előttünk, hogy mindent kiismerjünk és finomhangoljuk a beállításokat, a csapat már dolgozik ezen. Ebben a szoros mezőnyben a legkisebb előny is sokat számíthat.”