Nagyszerű eredményt ért el a Force India Bahreinben, Paul di Resta a hatodik helyen ért célba – az élmezőny többi tagjától eltérően kétkiállásos taktikával. A skót szerint az eredmény bizonyítja, hogy jó döntés volt kihagyni a szombati Q3-at.

“Jól kevertük a kártyákat az időmérőn, több szett gumit is megspóroltunk” – magyarázta di Resta, aki pályafutása eddigi legjobb eredményét állította be Szahírban. “Kimehettünk volna és hősök lehettünk volna az időmérőn, de a verseny és a pontszerzés számít.”

“Lenyűgöző munkát végzett a csapat a stratégiával és a bokszkiállásokkal is. Egyszer azt mondták, ‘még tíz kör ezeken a gumikon’, akkor azt hittem, túl sokat kérnek. De szerencsére nem. Az utolsó körre teljesen elfogytak a gumik, de az utolsó kanyarra fordulva még tudtam nyomni a KERS-t, így Alonso hiába volt közel hozzám, nem tudott megelőzni.”

“Bele kell kezdenünk nekünk is, mert körülöttünk sokan gyűjtögetik a pontokat, meg kell tartanunk ezt a formát. Remélhetőleg Barcelonára is kitart a lendület, ahol új aerodinamikai csomagunk debütál. A második szabadedzés kihagyása semmilyen hatással nem volt a teljesítményünkre.”

Nico Hülkenberg teret veszített a rajtnál, így csak 12. lett. “Az én versenyem nagyjából a start után véget ért” – szomorkodott Hülkenberg. “Már a bokszból kijövet gondjaink voltak a kuplunggal, nem úgy viselkedett, ahogy vártuk és ez nagyban befolyásolta a rajtot.”

“A mezőny legvégére estem vissza, innentől nehéz versenyem volt. Kemény hétvége volt, de a kuplungproblémákkal nem tudok mit kezdeni. Kivizsgáljuk, mi történt, bosszantó, hogy így jártam.”