Ha nem lenne elég a Red Bullnak, hogy jelenleg maximum a második erőnek számít a McLaren mögött, Sebastian Vettel Malajziában 12 pontot is elbukott Narain Karthikeyannal történt ütközése miatt. Hogy ki volt a felelős, arról megoszlanak a vélemények, a Red Bull mindenesetre kikéri magának, hogy a sereghajtók így szóljanak bele a világbajnokságba.

“Szóltunk a csapatmenedzserünknek, beszélgessen el a HRT és Marussia vezetőivel arról, hogy pilótáik figyeljenek oda jobban” – mondta Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója, aki szerint Vettelnek minden oka megvolt rá, hogy kijöjjön a sodrából Sepangban. “Másik ligában versenyeznek, hat vagy nyolc másodperccel lassabbak, szóval oda kell figyelniük arra, hogy mit csinálnak. A Sebastian által elveszített 12 pont kulcsfontosságú lehet a világbajnokság szempontjából.”

Marko szerint azzal sincs baj, hogy Vettel kétszer is bemutatott kollégájának. “Ő is ember, naná, hogy csalódott egy olyan verseny után, amelyen akár harmadik is lehetett volna. Teljes mértékben meg tudjuk érteni a reakcióját.”

Az eset óta első ízben maga Vettel is beszélt a kifakadásáról, de ahogy korábban a csapatfőnök, Christian Horner és itt fentebb Marko, ő is úgy látja, hogy az akkori csalódottsága elég magyarázat az idiótázásra és a mutogatásra, néha ilyen is van a sportban:

“A biztos negyedik helyet buktam el, nyilván elkeserítő volt. Néha az ember nem takargatja az indulatait, szerintem nincs ezen mit szégyellni” – mondta a Sport Bildnek.