Bruno Senna, a Williams frissen igazolt pilótája volt a legszorgalmasabb az első előszezoni teszten, Jerezben. A brazil 250 kört tett meg, időeredményével viszont nem kápráztatta el a mezőnyt: a 23 induló közül a 15. legjobb köridőt futotta.

Senna szerint nehéz megmondani, pontosan hol tart a Williams a felkészülésben, de úgy véli, a csapat egy szinten lehet a középmezőny többi tagjával. “Nehéz megmondani. Nem ugyanazt a tesztprogramot követjük, mint mindenki más” – mondta Senna a Williams versenyképességéről.

“Úgy gondolom, nagyjából ugyanott vagyunk, mint a középmezőnyben bárki, de ez csak Barcelonában fog kiderülni. Ide már komolyabb tesztprogrammal utaznak a csapatok, meglátjuk, mi mire leszünk képesek.”

“Erős az alapunk, van néhány ötletünk arra, hogy merre induljunk tovább, de minden pálya más. Jereznek például egészen egyedi karaktere van, Barcelona pontosabban mutatja majd, hogy mire lehetünk képesek a hagyományos pályákon.”

“Jerezben rengeteteg dolgot kipróbáltunk, és a gumik tartósságát is vizsgáltuk, hogy nagy és alacsony sebességnél is javíthassunk rajta. Barcelonába már úgy utazhatunk, hogy jobban ismerjük az autót, így egy esetleges probléma esetén is könnyebben kitalálhatjuk, hogyan oldjuk meg.”