Paul di Resta és Sebastian Vettel 2006-ban csapattársként küzdött egymás ellen az ASM Forma-3-as sorozatban, akkor kiélezett küzdelemben, de végül 11 pontos előnnyel megverte a németet, a skót lett a bajnok.

A két versenyző ezután más úton indult el, míg Red Bull-nevelt Vettel egy rövid World Series by Renault-részvétel után a Forma-1-be került, a Mercedes-támogatású di Resta a Német Túraautó-bajnokságban szerepelt, ahol 2009-ben a bajnoki címig jutott, tavalyi F1-es bemutatkozása egybeesett Vettel második világbajnoki címének megszerzésével.

A skót pilóta a “lemaradás” ellenére nagyon reméli, hogy valamikor sikerül majd megismételnie a múltat, győzelmi eséllyel küzdhet majd Vettel ellen az F1-ben is.

“2006-ban csapattársak voltunk a Forma-3-ban, ugyanolyan autónk volt. Akkor én kerültem ki győztesen az utolsó pillanatig tartó kemény küzdelemből. A Forma-1-ben is szeretnék ellene küzdeni az élen. Nagyon tisztelem, amit elért, nem szeretném kisebbíteni az érdemeit, de azért itt ő ült a legjobb autóban” – mondta a Daily Starnak a 25 éves skót.

Di Restának persze előbb egy másik német tehetséget, a Force Indiánál idénre előléptetett Nico Hülkenberget kellene megvernie, hogy valamikor magasabbra juthasson. Azt állítja, neki mindegy, ki a csapattársa.

“Nekem nem számít, melyik pilóta a csapattársam, ha meg tudom verni – persze mindig olyan valaki kell, aki tényleg képes hajtani az embert” – szögezte le.

A di Resta-Hülkenberg páros az idény egyik legizgalmasabb párosítása, érdekes lesz figyelni, hogy a két egy-egyéves F1-es tapasztalattal rendelkező tehetség közül ki lesz a jobb.