Bár 2011 első felében úgy látszott, hogy az év végén Jaime Alguersuari készülhet az elbocsátásra, a spanyol ifjonc a szezon második felében nagyon szépen magára talált, úgy tűnt ő marad, míg az ugyan szintén igyekvő, de a balszerencse miatt alulteljesítő Sebastien Buemi kerül lapátra.

Nem kis meglepetést jelentett tehát, amikor két hete a Red Bull kisebbik alakulata bejelentette, hogy mindkét pilótájától megszabadul, helyükre Daniel Ricciardót és Jean-Eric Vergne-t ültetik. A spanyol sajtó egy videofelvételben véli megtalálni Alguersuari elküldésének okát, amelyen az látható, hogy a 21 éves pilóta a Koreai Nagydíjon összekapott a Red Bull pilótaprogramjának teljhatalmú urával, Helmut Markóval.

Az osztrák azért szúrta le Alguersuarit, mert az ifjonc a szombat délelőtti szabadedzésen feltartotta Sebastian Vettelt. Alguersuari ugyan azzal védekezett, hogy azért minden körben ő sem állhat félre, és Vettel különben is többször hibázott mögötte, de Marko letorkolta, azt mondta, mindegy, hogy akkor épp gyors volt a spanyol, el kellett volna engednie a kétszeres bajnokot, ahelyett, hogy végig az útjában volt.

Marko a szóváltás végén már nem is közvetlenül Alguersuarinak, hanem a szótlanul figyelő csapatfőnöknek, Franz Tostnak címezve kijelentette, hogy elfogadhatatlan, ami történt.


Alguersuari jövője egyelőre homályos, az F1-ben csak a HRT-nél és a Williamsnél van már szabad hely 2012-re, és az előbbi alakulat már tisztázta, hogy sajnos nem tudnak neki helyet biztosítani. A DJ-ként is tevékenykedő pilóta azonban pár napja egy londoni zenei rendezvényen optimistán beszélt.

“Hamarosan jó híreim lesznek” – mondta. “Még sok van bennem, sokat tanulhatok, bizonyíthatok. A zene és a Forma-1 hajt.”