Miközben Sebastian Vettel tizenegy versenyt nyert idén, csapattársa, Mark Webber mindössze egyet. Az ausztrál versenyző korábban többször elismerte, hogy nem találta a tapadást az új Pirelli gumikkal, nehezen alkalmazkodott hozzájuk, az év végére viszont “teljesen otthon érezte magát” rajtuk. Webber feljavulásában segített az is, hogy a KERS megbízhatóbbá vált a Red Bullban.

“Az év vége felé volt néhány jobb hétvégénk, sikerült munkára bírnunk a KERS-t és kevesebbszer kellett kiállnom a bokszba – ez volt az igazán nagy dolog. Kezdetben sok kemény csatát kellett megvívnom a pályán, emiatt több kerékcserére volt szükségem, de ahogy telt-múlt a szezon, ugyanolyan stratégiával mentem, mint mindenki más. Ez megkönnyítette a versenyzést számomra” – mondta Webber.

A gumikeverékeken ugyan változtat a Pirelli a 2012-es szezonra, ettől azonban Webber nem tart, miután a csapatok az idény végén próbálgathatták az új keverékeket a pénteki tréningeken. “Az új gumik hosszú tanulási folyamatot indítottak el, mindenkinek alkalmazkodnia kellett hozzájuk. A versenyzés finomabbá vált az év végére, mert a gumikérdés mindenkinek ott motoszkált a fejében.”

“Abu-Dzabiban és Brazíliában kipróbálhattuk a 2012-es gumikat. Ugyan nem volt teljesen zökkenőmentes a dolog, teljesen otthon éreztem magam rajtuk, ami nagyon ígéretes nemcsak saját magam, hanem a csapat számára is a 2012-es idény előtt.”