Sebastian Vettel imponáló teljesítménnyel nyerte az idei világbajnokságot, már öt futammal a zárás előtt bajnoknak vallhatta magát. Amikor Vettel célba ért, a Német Nagydíj kivételével dobogóra is állhatott, ennek ellenére a Red Bull nem teljesen elégedett teljesítményével.

“Hogy mit tanulhat még Sebastian? Nos, a pénteki szabadedzésekkel kezdeném” – mondta Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója. “Idén többször is feleslegesen összetörte az autót.” Vettel Isztambulban, Kanadában, Japánban és Abu-Dzabiban is balesetezett a pénteki tréningeken, bár ennek komolyabb következménye egyszer sem lett.

“Hála istennek, az összes ilyen versenyt megnyerte, úgyhogy szinte már jó ómennek tekintettük.” Marko memóriája, úgy tűnik, már nem a régi, hiszen Vettel Kanadában csak második lett, miután hibája után Jenson Button az utolsó körben megelőzte, Szuzukában pedig csak a harmadik helyen ért célba.

Marko szerint Vettel azért uralhatta idén a mezőnyt, mert tavaly sokat tanult. “Idén nem volt olyan jó autónk, mint az előző szezonban, mégis jobb eredményeket értünk el. Ez arra vezethető vissza, hogy Sebastian érettebbé vált és stratégiai hibákat sem követtünk el.”